U.Ventures інвестував $1,15 млн у 3 українських стартапи

https://nachasi.com/2018/05/14/u-ventures-invests/

Фонд u.ventures, заснований Western NIS Enterprise Fund, інвестував $1,15 млн у 3 українських стартапи: YouTeam, 3DLook та Pufetto.

«YouTeam, 3DLOOK та Pufetto є чудовими прикладами українських компаній та стартапів, котрі створюють революційні продукти та є конкурентоспроможними на міжнародному ринку. Ми з задоволенням інвестуємо в ці стартапи, та переконані, що вони мають величезний потенціал до лідерства у своїх сегментах не лише в Україні, але й у всьому світі», – зазначила Ярослава З. Джонсон, Президент та Головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund. На часі дізнатися більше про деталі щодо цих угод.

Що варто знати про ці українські стартапи

Стартап 3DLook, створений в 2016 році підприємцем з Одеси Вадимом Роговським (співзасновником Clickky), займається розробкою технології сканування і вимірювання людського тіла за допомогою двох фотографій зі смартфонів, використовуючи штучний інтелект, нейронні мережі і новітні технології 3D.

U.Ventures інвестував $1,15 млн у 3 українських стартапи

Відкритий у Львові в 2014 році проект YouTeam задуманий як платформа для аутстафінгу. Це — процедура винаймання технічного персоналу у компанії, що займаються розробкою програмного забезпечення. YouTeam створювався з амбітною метою стати «Booking.com для аутсорс індустрії» — єдиним ресурсом, де компанії можуть як отримати доступ до перевірених міжнародних спеціалістів і підрядників, так і керувати віддаленими командами розробки і співпрацювати з ними в захищеному середовищі.

U.Ventures інвестував $1,15 млн у 3 українських стартапи

Pufetto — один з лідерів на ринку електронної комерції в сегменті продажу меблів, котрий дозволяє клієнтам власноруч створювати дизайн своїх меблів (диванів, крісел, ліжок) на базі своєї онлайн-платформи з подальшою доставкою їх «до дверей» протягом 3-4 тижнів. Pufetto реалізує меблі не лише через онлайн-платформу, а й через шоу-руми в Україні та Німеччині.

U.Ventures інвестував $1,15 млн у 3 українських стартапи

Залучені інвестиції допоможуть стартапам розвивати свою продукцію, створювати нові робочі місця та завойовувати нові ринки, кажуть представники сторін. Попередньо фонд U.Ventures інвестував понад 2,3 мільйони доларів США у 6 компаній, які займають передові позиції у своїх сегментах не тільки в Україні але й в світі.

Що варто знати про інвесторів

За 23 роки успішної роботи в Україні та Молдові фонд Western NIS Enterprise Fund інвестував $172 млн у 127 компаній із приблизно 25 тис співробітників та зробив можливим залучення понад $1,5 млрд доларів в компанії України та Молдови. Це — перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом $150 млн, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство.

У свою чергу заснований Western NIS Enterprise Fund, фонд u.ventures інвестує в технологічні стартапи ранньої стадії, де фахівці світового рівня забезпечують своїм проектам глобальний потенціал до розвитку. Наша мета – підтримати місцевих підприємців, котрі зважилися на реалізацію вражаючих та масштабних задумів.

Нагадаємо, раніше ми публікували розмову із представником u.ventures щодо екосистеми стартапів та венчурного інвестування в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Увага

</a>
</div>
</div>

</div>
</div>
</div>” data-modal-addimage=”

Зображення

</a>
</div>
</div>

Оберіть файл

<button class="decomments-button decomments-button-addfile-send">Відправити</button>
<button onclick="decom.closeModal(); return false;" class="decomments-button decomments-button-addfile-cancel">Скасувати</button>
<button onclick="decom.removeAttachment(this); return false;" class="decomments-button decomments-button-del-image"><i class="icon-bin"></i></button>

</form>
</div>
</div>
</div>” data-modal-quote=”

Додати цитату

</a>
</div>
</div>

Відправити
Скасувати

</div>
</div>
</div>” data-modal-preview=”

</a></div>
</div>

</div>
</div>” data-modal-sub=”

Підписка

</a>
</div>
</div>

</div>
</div>” data-post_id=”35786″ data-user_id=”0″ data-is_need_logged=”0″ data-lang=”en” data-decom_comment_single_translate=” коментар” data-decom_comment_twice_translate=” коментаря” data-decom_comment_plural_translate=” коментарів” data-multiple_vote=”1″ data-text_lang_comment_deleted=”Коментар видалено” data-text_lang_edited=”Відредаговано о” data-text_lang_delete=”Видалити” data-text_lang_not_zero=”Поле не NULL ” data-text_lang_required=”Це обов’язкове поле.” data-text_lang_checked=”Оберіть один з пунктів” data-text_lang_completed=”Операцію завершено” data-text_lang_items_deleted=”Об’єкти було видалено” data-text_lang_close=”Закрити” data-text_lang_loading=”Завантаження…”>

Додати коментар

Ім’я* 
E-mail* 
Сайт 
Підписка 

Відправити 

Українські школярки розробили 29 мобільних додатків, що змінять країну

У школі стартапів Sikorsky Challenge Київського політехнічного інституту 29 команд дівчат віком 10-18 років з 37 міст України представили свої розробки на регіональному конкурсі Teсhnovation Challenge 2018
ІНШІ НОВИНИ
  • 14.05.201819:41Техно
    В Україні в 1,5 рази зріс попит на електромобілі
  • 14.05.201818:55Бізнес
    20 фіналістів Open Data Challenge позмагаються за 2,5 млн грн
  • 14.05.201815:17Урбан
    До кінця травня Хрещатик стане пішохідним
  • 14.05.201814:39Техно
    Українці сплатили 25 млн поїздок у столичному метро із використанням «безконтакту»
Ще

Судді, серед яких були представники WNISEF, Peace Corps, Sikorsky Challenge, Miratech, Social Boost  та YEP Incubator обрали команду-переможницю – Cage з м. Кременчук Полтавської області, яка поїде на світовий конкурс World Pitch Summit до Сан-Франциско, США у серпні цього року. На часі дізнатися більше про те, як дівчата працювали над створенням додатків.

Хто переміг та отримав призові місця 

Дівчата розробили додаток Live!, який обчислює кількість сну, відпочинку, розумової діяльності, прогулянок та води, необхідних користувачеві. Крім цього, додаток встановлює будильник, містить завдання для розумової діяльності, медитації, відео з вправами, музику для відпочинку. Додаток можна завантажити на Google Play.

Друге місце зайняла команда Daisy Dreams з м. Коцюбинське Київської області. Вони розробили додаток, який вирішить проблему вакцинації в Україні. Дівчата отримали приз, розміром $500, на подальшу розробку свого проекту.

Як тривала робота над проектами 

Всього цього року на конкурс в Україні зареєструвалася 91 команда школярок. 29 з них завершили розробку прототипів додатків під наглядом менторів. Майже половина менторів – представники Корпусу Миру в Україні (Peace Corps), що є партнером проекту. Над власними ініціативами дівчата працювали понад 3 місяці: від вигадування, проектування до розробки мобільних додатків, які покликані вирішувати проблеми їх громад. Дівчата актуалізували теми екології, здоров’я, безпеки, інклюзії, комунікації дітей з батьками та навіть боротьби з курінням.

В Україні ще досі професії символічно поділені на жіночі та чоловічі. Станом на сьогодні в ІТ працює біля 25% жінок, але їх кількість зростає. Ціль програми не привернути усіх дівчат в ІТ, а показати їм, що є вибір, довести, що підприємництво – це теж для жінок

Ірина Озимок, Керівник програми місцевого економічного розвитку WNISEF та амбасадор Technovation в Україні

Про конкурс 

Technovation є найбільшим у світі конкурсом ІТ-підприємництва для дівчат, котрий проводиться зусиллями неурядової організації Iridescent за підтримки провідних ІТ-компаній світу – Google, Microsoft, Adobe та інших. Програма є безкоштовною для дівчат.  Ініціатива стартувала у США, і з 45 дівчат-учасниць за кілька років виросла до світової мережі із 20 тис дівчат у понад 100 країнах світу. Україна вперше приєдналась до програми минулого року.

Нагадаємо, що в Україні триває конкурс для журналістів на тему децентралізації. Матеріали мають бути опублікованими вперше у період із 15 жовтня 2017 року до 20 грудня 2018 року. Конкурсні роботи подаються до 20 грудня 2018 року.